[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roma. Doi copii români gemeni de 6 ani răpiți

Doi copii români, gemeni de 6 ani, au fost răpiți astăzi la o biserică din cartierul San Basilio (Roma)

++ Due gemelli di 6 anni scomparsi in periferia Roma ++
Sebastian si Alexandru

Căutări intense în aceste ore efectuate de către toate forțele de ordine din Roma și provincie. Doi copii români, gemeni de numai 6 ani, au dispărut astă după-amiază în cartierul San Basilio din Capitala Italiei. Dispariția lor a fost semnalată imediat după orele 12, relatează cotidianul ”Il Messaggero” în ediția de astăzi.
Imediat ce și-au dat seama, disperați, părinții au anunțat carabinierii care au sosit rapid la fața locului și au trecut la difuzarea fotografiilor și alertarea colegilor și a forțelor de polție.
Părinții tocmai se aflau la o slujbă în interiorul bisericii SS Martiri Romani în cartierul San Basilio în timp ce copiii, Sebastian și Alexandru, se jucau afară, în strada Vicolo di Ponte Mammolo. Biserica este o construcție aflată pe o stradă puțin retrasă al cartierului din sed-estul Capitalei și aici tatăl copiilor este diacon. Procuratura a deschis un dosar de dispariție și răpire de minori, în condițiile în care omul care ar fi răpit cei doi gemeni, ar fi mai avut cu el alți doi copii, aflați în custodie. Oamenii din întregul cartier s-au mobilizat pentru a ajuta carabinierii și a oferi detalii despre cel văzut în preajma gemenilor. Cercetările au fost extinse și în comunele limitrofe, în special în comuna Zagarolo, unde locuiește familia.
Martorii spun că omul care ar fi răpit cei doi gemeni ar fi un român de circa 30 de ani pe nume Constantin, cunoscut de către comunitatea română ortodoxă din zona Ponte Mammolo (cea unde a avut loc evenimentul). Se pare că omul, odată luați copii, ar fi plecat la mare, la Ladispoli, unde autoritățile au și început cercetările.
O româncă ce locuiște aproape de biserica ortodoxă a declarat că omul mai avea doi copii pe care îi îngrijea, ai unei femei din Frosinone și că pe cei doi gemeni i-ar fi luat fără să spună nimic părinților. Acesta ar fi trebuit să reducă luni copiii la Frosinone. Tot martora, Mariana Oprea, spune că acesta ar fi zidar și că este un caratist cu centura neagră.
”Afară, la joacă, spune tatăl, erau circa zece copii și ne-am dat seama că numai ai noștri lipseau. Nu vrem să credem încă în ipoteza răpirii. Nu e posibil, nu avem dușmani.” Cei doi părinți, ea casnică, el zidar și diacon duminica, mai au alți cinci copii mai mari, peste 15 ani care nu mai locuiesc cu ei însă. mama a fost internată în spital pentru șocul suferit.

Părinții au făcut un apel: ” Cerem ajutor oricărei persoane care ne poate da informații utile pentru a ne putea găsi copiii”. Fotografiile lor sunt recente și se poate apela la orice oră chemând carabinierii la tel. 06.82000653 sau la linia copiilor dispăruți tel. 116.000, o linie gratuită activă 24 din 24 ore.