[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roma – Trei români au fost arestați după ce au fost puși de patroni să dea foc unor deșeuri speciale

3 denunțuri și 4 arestați, este bilanțul activității desfășurate de carabinierii din regimentul Roma Casilina, în ultimele 48 de ore, asupra incendiilor toxice care au avut loc între Casilina și Romanina, în apropiere de Ciampino. Comportamentul subiecților cu privire la infracțiunea de incendierea deșeurilor speciale, a încălcat legea numărul 6/2014, din Decretul Lege 136/2013.

Carabinierii din regimentul Roma Appia au intervenit prima dată pe strada Lucrezia Romana, o zonă verde ce aparține unei firme care produce material scenografic, arestând administratorul, un bărbat de 49 de ani din Roma, și doi angajați români în vârstă de 40 și respectiv 23 de ani. De asemenea, au intervenit pe strada Fratelli Marchetti, la o firmă ce produce corpuri de iluminat, unde au prins în flagrant și arestat un muncitor român de 22 de ani și au denunțat trei administratori.

Pentru toți, acuzația este de incendiere ilegală a deșeurilor toxice. Carabinierii i-au surprins pe muncitori în timp ce dădeau foc deșeurilor speciale, impregnate cu vopseluri, pentru care legislația de mediu prevede metode specifice de eliminare pentru protecția sănătății publice.

Cele două zone au fost puse sub sechestru, în timp ce arestații au fost reținuți în cazarmă, în așteptarea deciziei judecătorești.

RomaToday

 

 

 

Lasă un răspuns