[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Român mort pe șantier la Roma de 1 Mai, Ziua Muncii

Nicolae Popa din Păulești (Vrancea) mort în accident de muncă la Roma

 

Marți, 30 mai 2013, (cu o zi înainte de sărbătoarea internațuională acelor ce muncesc), Nicolae Popa, un vrâncean de 46 de ani ce lucra la realizarea unui pub în Velletri (la câțiva kilometri de Roma) a decedat în urma prăbușirii tavanului din pământ al grotei unde săpa. Situată în centrul vechi al localității Velletri, la câțiva pași de cetrala Piazză Mazzini, românul lucra fără documente în regulă și fără nici cea mai minimă măsură de protecție.

Proprietarul italian, arestat în urma evenimentului, intenționa mărirea localului existent sub o curte prin lărgirea unui vechi beci. Acesta nu a dispus punerea în siguranță a șanierului prin susținerea tavanului din pământ cu popi metalici și grinzi ceea ce a generat prăbușirea acestuia. Practic, localul era un spațiu la parterul unei clădiri (așa cum se vede din imagine) din care se coborau câteva scări în dreapta, într-o veche grotă și pe care acesta a intenționat să o amplifice.

Din spusele unia dintre colegii de muncă al vrânceanului, Ionaș Croitoru din Suraia, Nicolae Popa săpa cu târnacopul în peretele din pământ în timp ce ei cărau materialul rezultat. Cantitatea de pământ căzută peste el afost atât de mare și violentă încât acesta a murit imediat.

Din discuțiile cu maiorul Marco Piras, comandantul unității de carabinieri din Velletri, acesta a fost dus la Institutul de Medicină Legală al Universității ”Tor Vergata” din Roma pentru a i se putea face autopsia cu toate că, așa cum preciza ofițerul, este puțin probabil ca victima să fi murit prin asfixiere dată masa enormă de pământ căzută și situația de la locul accidentului.

Pompierii au scos cu greu corpul lui Nicolae Popa, la eveniment participând localnici, preotul bisericii române din Velletri și alți conaționali de-ai noștri.

Afectată puternic de recesiune, Italia oferă tot mai puțin conaționalilor noștri. De cele mai multe ori se acceptă lucrări din cele mai periculoase fără a se ține cont de siguranță, legalitate, igienă etc. Cazul acesta este al doiea in două zile în aceeași localitate, cu o zi înainte decedând un român care lucra pe un tractor.

                                                                                              (Cristi MERCHEA – Roma)

Lasă un răspuns