[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Româncă arestată de poliția italiană din Perugia pentru fapte imputabile cu 20 de ani închisoare în Elveția 

Perugia, la polizia arresta pericolosissima ricercata rumena: deve scontare 20 anni di reclusione

 Urmărită printr-un mandat internațional de captură, dar mai ales căutată în spațiul “Schenghen” printr-un alt mandat european, Dumitru Alis Gabriela, o româncă de 38 de ani, a fost arestată ieri, 19 decembrie, de poliția italiană din Perugia.Aceasta este acuzată că,  în orașul Chavornay din Cantonul “Vaud” (Elveția), a săvârșit mai multe fapte grave precum exploatarea prostituției și trafic de stupefiante. Pentru aceste fapte sus-numita s-a sustras procesului în curs de pe urma căruia riscă 20 de ani de închisoare,  fugind din Elveția alături de prietenul său albanez. Astfel, autoritățile elvețiene au emis mandat de aducere european.

Filmul arestării

În 2010 Gabriela Dumitraș a convins o vecină de casă de-a sa, o minoră, că-i va găsi un loc de muncă serios în Italia. Aceasta a fost adusă la Torino după care într-un apartament din orășelul Chavornay di Elveția. Acest apartament va deveni închisoarea vecinei acuzatei. Va fi sechestrată și obligată să se prostitueze cu clienții aduși de albanez și Gabriela Dumitraș pentru o lungă perioadă de timp, jumăatte din încasări fiind percepute de aceștia.

Cu prima ocazie însă,  după ce organizatorii câștigaseră câteva mii de franci de pe urma ei, victima reușește să scape și să fugă la părinți în România. Nu se termină aici însă. Gabriela și ”asociatul”  caută și obțin contacte ale victimei, o găsesc și o ameință pe ea și pe familialii acesteia. În timpul unei operațiuni a poliției elvețiene, în grădina casei unde locuia Gabriela este găsită și cantitatea de 250 g de cocaină.

Între timp, aceasta, alături de albanez, dispar fără urme. De ceva timp însă, în urma cercetărilor făcute de poliția italiană și cea elvețiană, cei din Perugia au informații că Gabriela se ascunde aici, la niște români în satele din zonă, mutând domiciliul în continuu pentru a nu putea fi identificată.

După câteva nopți și zile de interceptări și filaje, în noaptea 17-18 decembrie, polițiștii de la crimă organizată, conduși de inspectorul-șef Armando Finzi, au efectuat o erupție în zona unde se ascundea și unde individuaseră BMW-ul roșu proprietate a acesteia. Românca avea două apartamente luate în chirie, unul în via della Pescara, un altul în via Birago. În momentul în care aceasta a vrut să urce în mașină să meargă la locuința din via Birago, polițiștii au intervenit și au arestat-o.

În banca date a poliției au ieșit între timp multe alte acuze și fapte pentru care atât poliția italiană cât și cea română o căutau pe arestată: furt, identitate falsă, expulzări, exploatarea prostituției etc. Aceasta a fost dusă la Capanne unde va aștepta procedurile de extrădare în Elveția unde este așteptatăsă fie procesată.

sursa: perugia24.it