[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Români, hoți de lux la Paris

La Paris, poliția  locală a destructurat o rețea de hoți români, care, perfect organizați, derulau o afacere familială la Turnul Eiffel.  Marți, echipajele de poliție au arestat 10 suspecți cazați la hotelul Issy-les-Moulineaux și Meudon din Paris.

 eiffel-610x300

Potrivit Le Figaro, o rețea de hoți de etnie rromă din România, din ce în ce mai numeroasă, organizată în echipe de 3-4 persoane, ocupau câte un sector și etaj al Tunului Eiffel, câștigând până la 4.000 de euro pe zi, trăind în hoteluri de lux si utilizând ca mijloc de transport companiile locale de taxi.

Din 2014, banda cheltuiește mai mult de 100.000 de euro în hoteluri, taxi și accesorii vestimentare de lux, restul de bani fiind trimisi în România către capul rețelei.

Ancheta politiei din Franța a început din septembrie 2015, după ce au surprins în nenumărate rânduri hoții pe camerele de vedere.

Urmăreau doar turiștii

Hoții  atrag atentia turiștilor oferidu-le hârtii false care se presupun a fi petiții, timp în care lasă suficient timp celui de-al doilea să fure din geanta sau buzunarul turistilor. Sistemul țintea in special turiștii asiatici, despre care se știa că dețin sume mari de bani asupra lor.

Și-au impus propriile legi

Securitatea fiind slabă, hoții s-au simtit liberi să iși impună propriile legi. Personalul turnului Eiffel a fost șantajat și amenintat de nenumărate ori de catre hoți.

Conform Le Figaro, hoții fotografiau personalul de serviciu al Turnului și îi amenințau constant cu moartea. Personalul era inclusiv urmărit de catre aceștia până la mijloacele de transport, creând panică în rândul oamenilor.

Infractorii au fost identificați, poliția locală lucrând la această anchetă împreună cu ambasada României și ofițeri români trimiși în Franta special pentru prinderea unor astfel de infractori.