[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Români, întorceți-vă acasă!

”Români, întoarceți-vă acasă. Întoarceți-vă la
familiile voastre. În Italia nu este de lucru”

Afișe la Arcella (Padova): „Români, mergeți acasă, aveți acolo de muncă”
Ziarul „Il Mattino di Padova” a publicat un articol despre zeci de afișe care au fost lipite prin localitatea Arcella (Padova) pentru a-i determina pe români să se reîntoarcă în țara lor..
„Români, întoarceți-vă acasă. Întoarceți-vă la familiile voastre. În Italia nu este de lucru. Uniunea Europeană a finanțat un proiect care se numește „Dezvoltarea zonei rurale în România” în care este garantat un salariu lunar, care merge de la 700 la 1.300 de euro”. Acesta este pe scurt mesajul tricolor de pe pereții comunei padovane. Au fost imprimate și două numere de telefon fără ca la acestea să răspundă cineva.
Finanțări pe programe de dezvoltare rurală în România există de mult timp dar se pare căacest personaj care a recurs la acest gest abia acumb a aflat. Mai mult ca sigur este vorba de un caz izolat, de răbufnirea unei persoane care a aflat destul de târziu de aceste proiecte de până la un maxim de 70.000 de euro pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziția agricultorilor români.
Un lucru sigur nu-l știe persoana în cauză: aceste fonduri în Romania se obțin foarte greu datorită corupției sistemului și că, în marea lor parte, se întorc la sursă. În 2010 Romania a reușit să absoarbă doar 7% din fondurile structurale.

(sursa: Gazeta românească)

 

Lasă un răspuns