[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Români, nu mai muriți pe-afară!

Peste poporul ăsta al nostru s-au abătut blestemele. Ne mor românii, ne mor în fiecare zi prin țări străine. Țara asta s-a transformat în Bau-Bau pentru locuitorii ei.

Ne pleacă românii din țară de frică, de sărăcie, de neputință, de scârbă, de disperare ș.a.m.d. Ne mor românii omorâți, asasinați, executați, în accidente de muncă sau pe șosele.
Eu, ca român, nu știu încotro să mă îndrept, în ce să cred, dacă să mai cred și în ce direcție se îndreaptă viața, viitorul meu și al copilului meu.

Foarte mulți dintre noi ne pierdem și pierim printre străini. Foarte mulți dintre noi știm asta și sperăm să nu fim noi aceia.

Ne pierdem după ce ani de zile am mers printr-un tunel într-o singurătate absolută, motivați de gânduri optimiste, de sentimente pentru cei dragi care au rămas acasă, care trăiesc datorită nouă, şi simţim, la un anumit moment dat, că în noi se dă o luptă acerbă cu noi înșine.

La capătul acelui tunel sperăm să găsim luminița. Și-apoi să ne odihnim, ca și cum cineva ne-ar porunci: „Gata, este suficient, vino acasă și odihnește-te!”

Ne gândim că se va întâmpla în curând, că nu mai e mult, capătul acelui tunel este la o aruncătură de băț, iar acolo ne așteaptă o viață normală, împlinită, un rest de viață în care doar ne vom bucura și odihni. Dar capătul e departe și bani nu sunt destui ca să ne odihnim. Ne sacrificăm anii vieții și unii dintre noi ne întoarcem între șase scânduri… Sperăm să nu fim noi aceia…

Români, nu mai muriți pe-afară!

Luminița Mirela Negoiță

„Sunteţi legaţi de-acest pământ al patriei prin tot ce-a fost înaintea voastră, prin tot ce va veni după voi; prin aceia care v-au născut şi prin aceia pe care îi veţi naşte; prin trecut şi prin viitor; sunteţi legaţi prin mormintele strămoşilor şi prin leagănele nepoţilor” (Jaures)

Emigrantul nu alege faptele românilor, ci le prezintă așa cum sunt, cu bune și rele. Emigrantul a dat dreptul la cuvânt oricui. Vrei să te faci auzit? Și tu poți scrie la Emigrantul!

Trimite-ne textul printr-un mesaj privat pe inbox Emigrantul sau la redacția@emigrantul.it

Lasă un răspuns