[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Români prinși la furat de cupru

cupru2000 de kilograme de cupru recuperate de carabinierii din Velletri (Roma)

După opt luni ce cercetări, carabinierii din Velletri (un orășel la 40 de km de Roma), sub mandatul dat de procurorul de caz tot din Velletri au arestat ieri, 19 iulie, opt cetățeni români, moldoveni și egipteni pentru furt calificat de cupru. Aceștia au fost prinși în flagrant și sunt acuzați de bandă organizată, furt calificat în dauna patrimoniului și vânzare de obiecte furate.
Operând pe raza provinciilor Roma, Latina și Frosinone aceștia au vândut pe durata celor opt luni sute de kilograme de cupru, carabinierii reușind să recupereze de la un complice, un mecanic din Roma, circa 2000 de kg din prețiosul metal.
Cercetările au început în 2012 și s-au desfășurat cu mijloace tehnice, de supraveghere și interceptare, reușind astfel să se recupereze o parte din furturile pe care autorii le executau la instalațiile fotovoltaice, depozite, magazine sau instalațiile feroviare. Capii bandei, un moldovean, A.I. și doi români, U.I. de 38 de ani și C.G. de 40 de ani, toți cu alte fapte comise anterior, erau cei care căutau și organizau acțiunile în timp ce alți trei români și doi algerieni se ocupau de curățarea metalui de învelișul de plastic și transportarea acestuia la Roma, cumpărătorului.

Lasă un răspuns