[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România: ANAF vrea să taxeze mirii pentru serviciile primite la nunți. Amenzi de 2.000 – 5.000 pentru evazori

Fiscul român a terminat cu sechestrul și valorificarea sutelor de milioane de euro evazionate de politicieni, de afaceriști clientelari, de țigani și interlopi. A fost găsită cauza ruinei economiei: nunțile românești. Deși această activitate este una care, istoric, nu a fost impozitată, iată că fiscul și-a mai găsit ceva de muncă. 

 

       Potrivit adevărul.ro, ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare ce relaţii economice au avut cu PFA, firme sau persoane fizice care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi restaurant. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese şi intermediari. 

      Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000 – 5.000 de lei.   „Vă solicităm informaţii despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăţi Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile econoimice sau juridice pe care le-aţi avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile şi religioase”, este solicitarea ANAF din documentele trimise celor proaspăt căsătoriţi, scrie news.ro, citând profit.ro.   Acestora li se cer nume şi date de contact ale persoanelor şi firmelor care le-au oferit servicii de fotografie sau filmare, formaţiilor sau persoanelor care s-au ocupat cu muzica şi ale restaurantului unde a avut loc nunta şi li se aminteşte că declaraţiile sunt date „sub sancţiunea faptei de fals în declaraţii, prevăzută de art 326 din Codul Penal”.  

     Sancţiunea pentru nerespectarea acestei obligaţii este, pentru persoanele fizice, cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei. În ultimii aproape 10 ani, Fiscul a derulat mai multe controale în privinţa averilor maneliştilor, artiştilor şi vedetelor TV, descoperind diferenţe uriaşe între veniturile reale şi cele declarate. Spre exemplu, în vara anului trecut, ANAF a constatat în urma verificărilor că aceştia nu au declarat venituri de 4,67 milioane de lei, pentru care ar fi trebuit să plătească la bugetul de stat 1,164 milioane de lei.

      Printre cei vizaţi de controale în 2017 se aflau cântăreţii de manele Florin Salam, Vali Vijelie şi Ţancă Uraganu. Fiscul preciza că …

Citeste mai mult: adev.ro/pgs4s7

Lasă un răspuns