[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România are cea mai frumoasă cascadă din lume!

Cunoscută de prea puțini dintre noi cascada Bigar din Caras Severin a fost declarată cea mai frumoasă din lume.

Site-ul „The World Geography” a plasat minunata cadere de apa fruntasa intr-un top, in care figureaza destinatii consacrate din Statele Unite ale Americii, Filipine sau Australia. Dar, asa cum era de asteptat locul de o rara frumusete este lasat de izbeliste. De mai bine de 20 de ani, in zona nu s-a facut nicio investitie.

La 12 kilometri de localitatea Bozovici se aude susurul cascadei Bigar, o minunatie care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. Apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

O familie din Tulcea recunoaste ca inainte de a aparea in topul celor de la „The World Geography”, nu stiau prea multe despre acest loc.

Turista: „Este extraordinar, dar mi se pare putin pusa in valoare.Ieri am fost pe cheile Nerei si am venit pana aici sa vedem cascada.”

Turist: „Mie mi se pare foarte frumoasa. Este pentru prima oara cand vizitam aceasta cascada.”

Natura ne-a ajutat insa din pacate nu am facut nimic sa punem in valoare asemenea frumusete. Cei de la Parcurile Nationale nu au bani de investitii, asa ca o solutie ar fi fondurile europene. „Sa fie o zona sa poti sa cobori, sa vii cu o balustrada, sa treci direct si sa nu mai mergi pe drum. Vreau sa refac exact cum a fost, cu sindrila, sa pastrez arhitectura„, spune Adrian Stoicu, primar in comuna Bozovici.

Pana atunci insa, cea mai buna promovare o face site-ul „The World Geography”. Turisti din toata lumea isi exprima deja entuziasmul. Pe locul doi in acest clasament care ne onoreaza se afla Eternal Flame Falls din Statele Unite ale Americii, urmata de cascada Asik-Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia si Blood Falls din Antartica.

Review Overview

Evaluare

Ce părere aveți?

User Rating: 4.67 ( 6 votes)

Lasă un răspuns