[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România, aur la Campionatul European Universitar la handbal masculin

România a cucerit medaliile de aur la Campionatul European Universitar de handbal masculin de la Antequera (Spania), sâmbătă, 8 iulie , după ce Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava a învins în finală formația Universității germane Duisburg-Essen cu scorul de 23-22 (14-9)

Tricolorii debutaseră cu stângul în competiție, pierzând primul meci cu 17-22, chiar în fața Universității Duisburg-Essen, în grupă, dar apoi au câștigat cu 36-24 celălalt meci din grupă, cu echipa Universității Marmara (Turcia), pentru ca în sferturi să câștige cu 26-23 contra echipei Universității Malaga (Spania), iar în semifinale au învins Universitatea Montpellier (Franța), cu scorul de 28-25.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Andrei Olariu (9), Gabriel Burlacu (6), Ștefan Tîrzioru (4), Mihai Sandu (2), Florin Baican (2). Au mai evoluat Ovidiu Bădeliță, Octavian Andreica, Vasile Tcaciuc, Daniel Ionasciuc, Pavel Usturoi, Cătălin Costea și Iulian Alexa.

La feminin, reprezentanta României, echipa Universității Ovidius, din Constanța, a ocupat locul 6, după ce a fost învinsă în meci de clasament de formația Universității Oslo, cu 32-28.

Agerpres