[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România bolnavă

Datele recente arată că aproape jumătate dintre românii plecați la muncă în străinătate ar vrea să se întoarcă acasă, însă, foarte mulți amână plecarea cu doi-trei ani și foarte puțini se întorc definitiv.

Cei mai mulți vin în România doar în vacanță sau vin să-și facă diferite controale (cei care lucrează fără acte în regulă).

Alte date, la fel de recente, arată că în fiecare zi 200 de români părăsesc țara. România pierde anual echivalentul unui oraș de nivel mediu.

Această depopulare accentuată ne arată cât de bolnavă este România. România de astăzi este populată de oameni frustrați, umiliți, singuri, furioși, abandonați, pesimiști etc.

Nevoile financiare, condițiile precare de trai, sistemul de sănătate nefuncţional, sistemul de învăţământ pe chituci, tot ceea ce a ajuns România astăzi, îi determină pe români să emigreze, să se auto-exileze.

Deunăzi circula pe net o imagine, un articol. Câțiva studenți americani au fost rugați să completeze numele țărilor pe o hartă goală a Europei. Ce credeți că au scris în dreptul României? Nici nu au auzit de România!

Și-acum vine întrebarea: Sunt mai curajosi și mai puternici românii care au emigrat sau cei care au rămas pe metereze? Toți sunt pedepsiți, din păcate!

Luminita Mirela Negoita

Lasă un răspuns