[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România, capitala videochat-ului

În țara noastră funcționează legal 3.000 de studiouri de videochat. Pe lângă acestea, alte 15.000 de fete activează în domeniu ca independente. O afacere care număra acum trei ani 100 de milioane de euro, cifra de afaceri ridicându-se la 300 de milioane de euro, în ultimul an.

Într-un top la nivel european, România se află pe primul loc în ceea ce priveşte practicarea videochatului, iar la nivel mondial, suntem pe locul al doilea.

Statistica a fost realizată de agenții guvernamentale americane. Fetele ajung să câştige între 20 şi 50.000 de dolari pe lună, încasând doar jumătate din sumă, restul încasează agenția, dacă muncesc zilnic 12 ore. Pretențiile angajatorilor au crescut odată cu încasările. Modelele trebuie să cunoască limba engleză, fiind o cerință obligatorie, iar cultura generală este și ea un criteriu important în procesul de recrutare.

Reprezentanții agentiilor de top spun că cele mai mari câștiguri le au fetele care stăpânesc arta seducției și emoțiile, cele care empatizează cu utilizatorii și sunt bune cunoscătoare ale psihologiei masculine.

Cei mai mulți utilizatori sunt din America. Pe locurile următoare se clasează Marea Britanie, Canada şi India. Românii sunt pe locul 40.

5 % dintre utilizatorii de internet apelează la videochat, iar raportat la cifre, vorbim de mai bine de 150 de milioane de oameni, conform estimărilor, scrie Agerpres