[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Bucureştiul – Silicon Valley al Europei de Est

Ieri a avut loc în București la Romexpo, DevTalks – cea mai mare conferință IT din România.

La această conferință au participat dezvoltatori de software din România și de peste hotare, pentru a-și împărtăși cunoștințele și experiențele proprii, dar și pentru a dezbate noile trenduri în tehnologie.

Anual, această întâlnire adună circa 2000 de specialiști și firme IT, din toate colțurile lumii. În ultimii ani, industria IT a cunoscut o dezvoltare notabilă, România fiind recunoscută drept una dintre cele mai bune destinații pentru companiile IT, în principal datorită numărului mare de profesioniști în domeniu.

Dezvoltarea comunității IT, facilitarea interacțiunii dintre întreprindelile mici, investitori și antreprenori tehnologici, dar și promovarea experților și a domeniului IT dincolo de granițele Romaniei au fost obiectivele evenimentului DevTalks desfășurat ieri, 08/06/ 2017.

Investitorii în IT sunt de părere că Bucureştiul devine un Silicon Valley al Europei de Est:  „Este mult talent aici, oamenii lu­crează într-o cultură similiară cu vestul Europei sau SUA”, a spus Erik Barraud în cadrul conferinței (VP Product la AdsWizz – firmă care ajută platforme audio precum Deezer sau Spotify să îşi monetizeze conţinutul). Investitorul Erik Barraud are 140 de angajați în toată lumea, însă cel mai mare birou se află la București, cu 100 de angajați.

Companiile prezente în România cer creş­terea numărului absolvenţilor de IT, în con­diţiile în care una dintre cele mai mari creşteri la PIB este adusă de sectorul de informaţii şi tehnologie.