[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România – cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul al treilea

Așa spune, cel puțin, ultimul raport Eurostat cu privire la creșterea economică din UE. Creşterea economică a României din trimestrul al treilea al anului a fost cea mai mare din UE, de 1,9%, urmată fiind de Letonia, cu 1,8% şi Polonia, cu 1,7%.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, clasamentul creşterii economic este condus de Polonia, cu 5,7%, urmată de Lituania, cu 5,5&, Ungaria cu 5%, Slovacia cu 4,5% şi România, cu 4,1%.

PIB-ul zonei euro a crescut cu 0,2% şi cu 0,3% în UE28, faţă de trimestrul precedent, iar faţă de T3 din 2017 creşterea este de 1,7% în zona euro şi 1,9% în UE28.

Date care ar trebui să încurajeze populația, mediul de afaceri și mai ales pe cei care vor un loc de muncă stabil. Lucruri care nu se întâmplă. Oamenii, tineretul și forța de muncă activă competentă continuând să emigreze spre ținuturi mult mai stabile și mai sigure, spre locuri de muncă mai bine plătite și mai apreciate, în societăți civile mult mai stabile și mai armonios dezvoltate.

România rămâne o țară und ese dezvoltă multinaționalele, în detrimentul societăților mici și mijlocii, a micilor meseriași.

Redactia

Lasă un răspuns