[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România a cucerit aurul la Campionatul European de gimnastică aerobică din Italia

România a cucerit medalia de aur în întrecerea pe echipe la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Ancona (Italia).

Tricolorii au devansat Rusia și Ungaria în ierarhia finală.

Sportivul Lucian Săvulescu a declarat, astăzi, 25 septembrie, pentru AGERPRES, că ediția Campionatelor Europene de gimnastică artistică a fost „un concurs minunat” având în vedere că România a câștigat titlul continental pentru a treia oară consecutiv.

Cel mai bun rezultat al tricolorilor în calificări a fost obținut la grup și aero dance, primul loc. În componență: Lucian Ștefan Savulescu, Dacian Nicolae Barna, Andreea Bogati, Marian Brotei si Gabriel Bocser, a ocupat primul loc, cu 22,616 puncte, devansând Ungaria, 22,444 puncte, și Rusia, 22,350 puncte. La aero dance, România (Lavinia Ioana Panaete, Steliana Stoenescu, Bianca Maria Gorgovan, Ioana Andreea Darie, Constantina Cioveie, Denisa Ganea, Cristina Nedelcu, Maria Bianca Becze), s-a clasat pe prima poziție, cu 18,250 puncte, urmată de Rusia, 18,200 puncte, și Ungaria, 17,850 puncte.

Lotul național de gimnastică aerobică al României s-a întors, astăzi după-amiază, din Italia, acolo unde a câștigat 10 medalii în concursurile de seniori și juniori la Campionatele Europene de la Ancona. La seniori, România a cucerit 3 medalii de aur și 3 de bronz, în timp ce juniorii s-au întors cu 1 de aur, 1 de argint și 2 de bronz.

Sursa: Agerpres