[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România desfiinţează cele 9 birouri de turism din străinătate

România rămâne fără birourile de turism din străinătate. 

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a modificarii Hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, toate sediile birourilor de turism vor fi desființate iar personalul va fi rechemat în țară. Birourile Naţionale de Promovare Turistică ale României în străinătate vor fi desființate de actualul guvern, proiectul fiind publicat pe site-ul ministerului turismului.

România are 9 birouri de promovare turistică la Viena, Berlin, Londra, Madrid, Moscova, New York, Paris, Roma şi Varşovia. Renunțând la acestea, România nu va mai avea reprzentanțe oficiale care să se ocupe în afara țării de promovarea turistică a țării.

”În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se vor lua toate măsurile care se impun în vederea desființării reprezentanțelor de promovare turistică cu sediul în străinătate, incluzând și rechemarea în țară a personalului, precum și, încetarea tuturor relațiilor contractuale aferente funcționării acestor reprezentanțe.”, scrie în ultimul paragraf al hotărârii de modificare a organizării și funcționării ministerului turismului.