[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România „fascinantă și antică” într-o expoziție fotografică la Siena

După ce au cucerit Florența cu frumusețile lor, fotografii români   Dorin Mihai și Sorin Onișor vor poposi cu expoziția într-o altă cetate toscană: Siena

 
Duminică, 30 octombrie, orele 15,30,  în Sala Rosa a Univesta degli Studi din  Siena, Piazzetta Silvio Gigli, 1 va avea loc vernisajul expoziției ROMANIA-GENTE, LUOGHI E COSTUMI a fotografilor români Dorin Mihai și Sorin Oprișor. 
Proiectul fotografic ROMANIA-GENTE, LUOGHI E COSTUMI (România – oameni, locuri și costume), apreciat și cerut de publicul din Florența pentru o perioadă mult mai mare decât cea prevăzută, va poposi la Siena, în sala Rosa a Universității de Studii locale cu ajutorul și implicarea Asociației Culturale Alter.NATIVA.
 Cei doi fotografi români, ambasadori ai României prin imagini, vor povesti, prin fotografiile expuse, o Românie cum puțini o cunosc, departe mult și de imaginea pe care italienii și-au făcut-o despre țara noastră. „Expoziția, spun cei care au transmis invitațiile, permite decoperirea unei țări pe care o cunoaștem doar din cronică și care se desvăluie fascinantă și antică.  Este vorba despre o ocazie care pune în lumină diferitele suflete ale României prin intermediul fotografiei. Culorile aprinse, peisajele și simplitatea fiind punctele de referință cele mai importante care ne ajută să înțelegem istoria și comunitatea românească.
Cu aceeași ocazie va fi prezentată și cartea „Raffaello Romanelli, il Cellini del Novecento” a jurnalistului Paolo di Anna.

Expoziția va fi deschisă până la 30 noiembrie, cu următorul orar:

Luni – 8:30 – 19:30
Marți – 8:30 – 22:00
Miercuri – 8:30 – 22:00
Joi – 8:30 – 19:30
Vineri – 8:30 – 19:30
Sâmbătă – 8:30 – 19:00
Duminică – 14:00 – 19:00

Pe aceeași temă:

Dublu eveniment românesc la Florența