[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România-i casa mea, nu vă bateți joc de ea!

Un grup de cetățeni români din Belgia au protestat, duminică, 21 iunie, în fata Ambasadei României la Bruxelles, față de evenimentele și deciziile politice din România din ultima perioadă.

protest
Sursa foto: www.facebook/ramona.strugariu

După cum se arată într-un comunicat de presă publicat de un ziar local, manifestația a fost organizată ca urmare a recentelor decizii politice din România, care ”constituie, prin natura lor, un pericol pentru independența justiției, democrație și statul de drept”.  Protestatarii îl acuză și pe premierul Victor Ponta, care, ” urmărit penal, refuză să demisioneze, discreditând, astfel, o țară”.

protest1
Sursa foto: www.facebook/ramona.strugariu

”Politicienii români au uitat că reprezintă interesele oamenilor care i-au votat. Promovează inițiative legislative de modificare a Codurilor (penal și de procedură penală) menite să slăbească puterea justiției, se apără prin imunități de răspunderea în fața legii, își reprezintă și își servesc interesele proprii. Primul-ministru, urmărit penal, refuză să demisioneze, discreditând, astfel, o țară. Tot el amenință cu dosare penale pe miile de oameni ieșiți să protesteze, în stradă, împotriva lui și a guvernului pe care îl conduce. Este o încălcare flagrantă a dreptului la libera exprimare. Miniștrii României fac declarații publice injurioase la adresa familiilor cetățenilor români plecați să muncească în străinătate. Ce credibilitate are, în fața Europei și a lumii, un stat cu o astfel de reprezentare?

În noiembrie 2014 am stat, unii dintre noi, 10 ore sau mai mult în fața secțiilor de vot din străinătate, pentru schimbarea în bine a României. Mulți fără să reușim să ne exercităm un drept garantat de Constituție. Am primit promisiuni că se vor soluționa prioritar problema votului prin corespondență și a votului electronic. Nu s-a întâmplat nimic. Sunt 4 milioane de români aflați peste hotare, ale căror interese sunt, în mod voit, ignorate,  se arată în comunicatul de presă publicat pe www.rombel.com.

 

Sursa: www.rombel.com