[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România înaintea Italiei la libertatea presei

harta libertatea presei2013 După „Primăverile arabe”, scrie www.internazionale.it, clasamentul anual al libertăţii presei realizat de organizaţia „Reporter fără frontiere” arată semne de „normalitate” şi prezintă „o reflecţie mai atentă asupra manifestărilor şi politicilor guvernelor faţă de libertatea mijloacelor de informare”. Finlanda, Ţările de Jos şi Norgvegia, cele din fruntea clasamentului din anul 2012, rămân în continuare cele mai democratice şi mai libere ţări din acest punct de vedere. Nici pe ultimile poziţii nu s-a schimbat nimic, cele mai oprimante regimuri cu privire la exprimarea liberă a presei fiind în continuare Malawi, Birmania şi Afganistan.

Italia rămâne în continuare pe locul pe locul 57, în urma României care se află pe locul 42 şi înaintea Bulgariei de pe locul 87. Se pare că, potrivit celor de la „Reporter fără frontiere”, România este mai avansată democratic la acest capitol.

Reamintim că, pe parcursul lui 2013, în lume au fost ucişi 71 de jurnalişti. Ultimul de p listă este Nawras al Nuaimi, o prezentatoare a televiziunii irakiene Al Mosuliah, asasinată pe 15 decembrie la Mossul.tabel libertatea presei1 tabel libertatea presei