[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România are nevoie de specialiști certificați

„Este foarte important și pentru dumneavoastră, și pentru statul român, să beneficiem de servicii de calitate. Și, dacă există în Italia forță de muncă calificată, într-un domeniu sau altul, pentru că, cu siguranță au desfășurat o activitate zilnică,  ne vom gândi la posibilitatea ca această calificare să fie certificată. O să vedem cum”. Aceasta este o parte a declarației drd. Corneliu BENȚEpreședintelui Uniunii Naţionale a Experţilor în Legislaţia Muncii venit de la București joi, 30 noiembrie, pentru a vorbi românilor din Roma despre problematicile muncii, legislație, facilități fiscale și recunoașterea în România a titlurilor de studii sau meseriilor exercitate în străinătate. 

Evenimentul a fost realizat de Asociația „Casa România” condusă de Simona BELETCHI și moderat de jurnalista Miruna Căjvăneanu.

O inițiativă unde românii au putut afla mai multe despre legislația muncii din România, despre prima de instalare într-o localitate diferită de cea de rezidență, despre taxe, impozite,  reducerea birocrației și a corupției, potrivit oficialului român, și despre posibilitatea deschiderii de activități sau a recunoașterii în țară meseriilor exercitate în afară.

Un dialog purtat deschis în care unii din cei prezenți au arătat că sunt dispuși să se întoarcă acasă, că sunt cu sufletul acasă, dar că România încă nu este pregătită să aibă condițiile economice, sociale sau culturale cu care mulți dintre emigrați s-au obișnuit.

Cristi Merchea

Lasă un răspuns