[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România – Nicola Inquieto, milionarul italian care spăla bani pentru gruparea mafiotă Camorra a fost arestat

Milionarul italian Nicola Inquieto (43 de ani) a fost reținut joi, 12 aprilie, la Pitești. El este bănuit că a comis mai multe infracţiuni economice, printre care spălare de bani pentru gruparea mafiotă Camorra. Nicola Inquieto s-a stabilit acum 14 ani în România și este căsătorit cu o româncă.

Descinderile procurorilor DIICOT au fost făcute în paralel cu cele ale Direcției Generale Antimafia din cadrul Procuraturii din Napoli. Procurorul italian Giuseppe Linare a pus sub sechetru la Pitești 400 de apartamente şi un centru SPA care erau pe numele unei firme controlate de Nicola Inquieto, potrivit publicației La Repubblica.

Afacerile lui Inquieto aveau drept scop finanţarea clanului mafiot Zagaria şi sprijinirea membrilor grupării aflaţi în închisoare, susţin anchetatorii italieni.

Michele Zagaria a fost arestat în 2011, în Italia,  unde execută o condamnare pe viață, fiind trecut în anul 2000 pe lista celor mai periculoși urmăriți general din Italia. Liderul clanului era vânat de 16 ani și se ascundea într-un buncăr, în oraşul său natal, sub locuinţa unui apropiat.

Poliţiştii au spus că între podeaua casei şi subsolul locuit de liderul mafiot erau 5 metri de beton armat. Zagaria a putut vedea cum urmăritorii îşi sapă drumul spre el prin intermediul unei televiziuni cu circuit închis.

 

 

Lasă un răspuns