[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România nu va intra în Spaţiul Schengen.

hollande-valls-930_scalewidth_630„Franţa nu mai poate găzdui toată mizeria lumii” (la France ne peut pas accueillir toute la misère du monde) Michel Rocard

Un ecou al frazei lui Michel Rocard exprimată în 1990 pare să fie esenţa afirmaţiilor preşedintelui francez Hollande. Acesta  şi-a asumat poziţia ministrului Valls cu privire la romi, iar   consecinţa directă este că Franţa de va opune aderării României la  Spaţiul Schengen la 1 ianuarie din cauza neîndeplinirii condiţiilor, precizează Europe1.fr.

Potrivit site-ului postului radio, un colaborator apropiat al preşedintelui francez, căruia nu-i precizează identitatea, a declarat că României îi va fi refuzată aderarea la Schengen pe 1 ianuarie, deoarece condiţiile nu vor fi îndeplinite, fără să ofere alte precizări.   Europe1 vorbeşte despre afirmaţia preşedintelui François Hollande („majoritatea romilor cu vocaţia de a fi escortaţi în ţara de origine”) pe aceeaşi linie cu cea a ministrului  Manuel Valls” şi notează că nu există aproape nicio diferenţă de poziţie între şeful statului francez şi ministrul său de Interne asupra temei.   „Doar o minoritate caută să se integreze”, a mai fi declarat preşedintele francez într-un cerc restrâns, după ce Valls a declanşat polemica cu privire la romi, scrie postul.   Însă poziţia merge dincolo de romi, continuă Europe1, adăugând că în opinia preşedintelui este vorba, înainte de orice, de a ţine cont de dificultăţile cu care se confruntă aleşii. „Le înţeleg”, a spus el, amintând în trecere că există zone fragile ca Seine Saint-Denis sau Grand Lyon, care găzduiesc cele mai importante populaţii de romi. Este o poziţie care trece dincolo de romi şi pe care François Hollande şi-o asumă, scrie Europe1, adăugând că acesta apreciază că problema care trebuie pusă „este să se afle dacă Franţa are vocaţia să îi primească pe toţi cei care sunt cei mai vulnerabili”.

Articolul original în: http://www.europe1.fr/Politique/Roms-Francois-Hollande-soutient-Manuel-Valls-1653819/â

hartaschengen