[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România oferă cele mai proaste servicii medicale din UE

Pentru al doilea an consecutiv, după cum arată cel mai recent raport privind calitatea sistemelor de sănătate din Europa, „Euro Health Consumer Index 2017” (EHCI), România este țara cu serviciile medicale de cea mai slabă calitate.

Principalele nemulțumiri ale pacienților români sunt legate de lipsa medicamentelor și dotărilor din spitale, atitudinea anumitor cadre medicale, lipsa programelor de prevenție și infecțiile intraspitalicești. O listă de nereguli care crește de la o zi la alta. Medicii, la rândul lor, se plâng de lipsuri și salarii mici. Ministrul Sănătății promite însă schimbări.

Printre problemele majore ale sistemului sunt infecțiile intraspitalicești. Iar personalul medical are partea lui de vină. Infirmiere, asistenți și medici au fost surprinși de multe ori în aceleași haine și încălțăminte, direct de la căpătâiul bolnavului, în stradă.

Tot pe ultimul loc în clasamentul european ne aflam şi în urmă cu un an, în timp ce acum doi ani, România ocupa locul 32 din 35 de ţări și era deasupra Albaniei, Poloniei şi Muntenegrului, informează Tvr1.

Grav este că ţara noastră, nu doar că a fost depăşită de toate ţările vecine, dar decalajul dintre sistemul medical din România şi celelalte se măreşte de la an la an.

„România are probleme grave în gestionarea întregului sector public de sănătate. România, Albania şi Bulgaria au o structură învechită a sistemului medical şi ar trebui să beneficieze de sprijin profesional pentru a-şi restructura serviciile de sănătate”, se arată în raportul publicat pe 30 ianuarie 2018.

 

 

Lasă un răspuns