[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România pe locul III în lume la viteza internetului şi locul I în Europa

Cei de la DogHouseDiaries au realizat o hartă bazându-se pe infromaţii culese de pe internet în care este specificat primatul fiecărei ţări în ceea ce face mai bine sau mai rău.

harta priotitatilor mondialeRomânia este amplasată pe locul 1 în clasamentul vitezei de download pe o hartă în care fiecare ţară este evidenţiată în funcţie de lucrul la care este prima în lume. La viteza internetului în general suntem pe locul 3 la nivelul vitezei de download, după Hong Kong şi Singapore. Păstrăm locul 1 în clasamentul european, unde suntem urmaţi de Lituania. Republica Moldova este pe locul 15 Moldova este prima la consumul de alcool.

Timişoara, pe primul loc în lume în ceea ce priveşte viteza de download.

top oras downloadDin păcate pentru unele ţări, locul 1 este destul de evident. De exemplu, Groenlanda este ţinutul cu cel mai mare spaţiu personal, iar Myanmar este ţara unde se vorbeşte cel mai mult birmaneza. România este amplasată pe primul loc în clasamentul vitezei de download. Cu toate acestea, nu stăm chiar aşa de bine. Potrivit Net Index, România este .  Timişoara, oraşul cu cea mai mare viteză de download din lume, urmat de Bucureşti şi de Hong Kong. Parisul, deşi e pe locul 5, nu reuşeşte să aducă Franţa în tp 10. Braşovul este pe locul 8, iar Cluj-Napoca pe locul 9.

La cqapitolul upload, Braşovul, cel mai bun din România.  Suntem întrecuţi la viteza de upload de mai multe ţări, inclusiv Republica Moldova. Aici suntem pe locul 7 la nivel mondial. Hong Kong e lider, urmat de oraşul Vilnius din Lituania, Singapore, Seul şi de Braşov. Bucureştiul e pe locul 8, iar Constanţa e pe lcoul 9. Chişinăul e pe locul 12 în clasamentul de upload.

top oras uploadReamintim că, de la sfârşitul anului trecut,  RDS a trecut în România la viteze de 500 mb si 1 GB/s la preturi de 11 si respectiv 14 euro pe luna.