[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

România – primul loc în UE la cele mai proaste drumuri

     România se află pe primul loc într-un clasament realizat de Comisia Europeană care analizează cele mai periculoase drumuri dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene, arată un raport publicat recent publicat de Agerpres.ro.

      Conform raportului, în țara noastră 96 de oameni la un milion își pierd viețile pe șosele. Adică de peste trei ori mai mulți față de cei care decedează în accidente în Marea Britanie. Țara se află la polul opus al clasamentul, cu cele mai sigure drumuri: înregistrează doar 28 de decese la un milion de persoane, potrivit The Sun. 

     Nici bulgarii nu stau cu mult mai bine ca noi. S-au clasat pe locul doi în acest clasament al drumurilor riscante, urmați de letoni, care au ratele de deces de 88, respectiv 78 de accidente mortale la milionul de persoane. În topul drumurilor periculoase din Uniunea Europeană se regăsesc și Croația, Polonia și Ungaria, țări care au rate de 77, 76, respectiv 64 de decese la un milion de persoane.

     Danemarca și Irlanda au fost următoarele țări cu cele mai sigure șosele pentru șoferi, cu doar 30 și 31 de decese la un milion de persoane.

     Mai mult de 25.000 de decese au fost înregistrate pe drumurile din UE anul trecut, scăderea fiind de numai un procent față de anul precedent. Raportul vine după un anunț al Uniunii Europene potrivit căruia toate mașinile noi din blocul comunitar vor fi echipate cu un dispozitiv care să împiedice conducerea vehiculelor peste limita de viteză până în 2022.

     70 de persoane mor în fiecare zi în accidente pe drumurile din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns