[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ROMÂNIA SE POVESTEȘTE  

        În semn de respect față de Sărbătoarea Centenarului României (1918-2018), Romit TV, în parteneriat cu Regiunea Lazio, în muzeul We-Gil, Roma, Largo Ascianghi nr 12, cu patronajul Ambasadei României și al Republicii Moldova în Italia, sub oblăduirea Episcopiei Ortodoxe în Italia, organizează, în perioada 9 septembrie – 19 septembrie 2018, o expoziție, care va reda epoca contemporană a României. Această expoziție cuprinde: pictură, istorie, literatură, religie și spiritualitate, cinema, sport și tradiția costumelor populare – documente ale culturii noastre. Expoziția a fost gândită în complexitatea ei pentru a face cunoscute valorile noastre naționale în Italia, publicul vizitator fiind atât cetățeni italieni cât și români.

        Acest eveniment cultural scoate în evidență asemănările dintre cultura românească și cea italiană și vrem să creăm o conexiune între cele două popoare, prin legătura culturală -lingvistică și obiectivele comune. În același timp, prin intermediul acestei expoziții, se transmite o atitudine pozitivă și o imagine constructivă de ansamblu despre poporul român și România ca parte a Europei.

        Pe durata celor zece zile „România se Povestește” vor fi organizate spectacole, seri culturale și literare, cu participarea românilor și italienilor care vor contribui la promovarea valorilor românești în Italia. Așadar, vă așteptăm la muzeul We-Gil pentru a lua o „gură” de istorie pentru că un popor care nu-și cunoaște istoria nu poate avea o identitate. În cadrul evenimentului, România va fi prezentată atât de personalități din patria mamă cât și de profesori universitari, scriitori, jurnaliști italieni.

         Pentru prima dată la Roma, vom avea singura carte istorică tradusă în limba italiană, “Istoria Transilvaniei” de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Arta plastică va fi prezentată de artiști de talie internațională, descrierea istorică îi va aparține scriitorului european Dr.Emil Petru Rațiu.

       Nu rămâne decât ca, voi, părinți, profesori, să vă îndrumați copiii spre acest muzeu, muzeu care, în zece zile, va emana România prin toți porii. Vă așteptăm în inima Romei, pe Trastevere, să scriem o filă pentru comunitatea românească, parte a Italiei și a spiritualității românești. Muzeul este deschis șapte zile din șapte de la orele 10 până la orele 19.

Lasă un răspuns