România are aproape 3.800 de covrigării, de şase ori mai mult decât acum un deceniu, scrie zf.ro în urma unei analize.
Cele mai multe se află în Capitală. În ultimii ani covrigăriile au devenit destinaţia zilnică a românilor pentru micul dejun
Numărul de simigerii, covrigării, gogoşerii sau plăcintării din România a crescut de peste şase ori din 2009 până la finalul octombrie 2020, ajungând la aproape 3.800 de astfel de unităţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Specialiştii din sectorul de morărit şi panificaţie afirmă că numărul lor a crescut odată cu creşterea economică, iar multe au apărut în anii 2017 şi 2018, când au fost acordate fonduri pentru IMM-uri prin programul guvernamental Start-Up Nation. De asemenea, ei mai spun în ultimii ani covrigăriile au…
continure pe:zf.ro
foto copertă: Cristi Merchea