[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Românii care pleacă? „Pleava! Cei care n-au rădăcini! Cei care nu au simțit românește!” preot Ion Croitoru

Supărat, probabil, că nu mai are cotizanți în parohie și că cei rămași sunt pe ducă, preotul Ion Croitoru din Liești, Galați, și-a vărsat năduful pe cei care pleacă din țară, potrivit ziarului Zona

Prezent la o întâlnire culturală de la Corod joi, 6 septembrie 2018, spun cei de la Zona, preotul Ion Croitoru, care slujește  la o parohie din comuna Liești-județul Galați, a spus despre  românii care pleacă din țară în străinătate că sunt „pleavă”.

„La început am ascultat un vers… <<cu cei plecați noi rămânem mai săraci, că țara rămâne mai săracă>>. Să știți că nu-i adevărat deloc! Știți cine pleacă?? Pleava! Cei care n-au rădăcini! Cei care nu au simțit românește!” au fost cuvintele rostite de slujitorul Domnului.

Mesajul preotului Croitoru a stârnit indignare  în rândul câtorva zeci de persoane, printre care mulți scriitori și cadre didactice, prezente în Căminul cultural din comuna Corod. Câteva enoriașe din localitate au fost la un pas de a-l linșa pe preot reproșându-i că toți au membri ai familiei plecați la muncă în străinătate, dar care au plecat din cauza sărăciei și a greutăților, nu pentru că sunt pleavă sau pentru că „nu au rădăcini”.

Scriitorii prezenți în număr mare, în principal din orașul Tecuci dar și din Corod sau alte localități ale județului Galați și-au declarat unanim dezacordul față de afirmațiile preotului Croitoru. „Avem medici, avem specialiști, oameni foarte inteligenți, avem intelectuali și oameni de mare valoare care au plecat din România din cauza condițiilor din țară. Cum poți să îi numești pe acești oameni „pleavă”? a vorbit unul din scriitori, indignat de afirmațiile preotului.

Video:

https://www.ziarulzona.ro/wp-content/uploads/2018/09/PLEAVA.mp4?_=1

Lasă un răspuns