[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Românii din străinătate care trimit peste 1.000 de euro rudelor de acasă, vizaţi de statul român

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede că orice bancă sau serviciu de transfer de bani are obligaţia să transmită în maximum 3 zile raportul pentru orice remitere de bani mai mare de 1.000 de euro.

Cele mai multe tranzacţii între persoane fizice au loc între românii din străinătate şi rudele de acasă, definite drept remitenţe.

Proiectul de lege promovat de Oficiu pe 31 ianuarie este în dezbatere între instituţiile statului pentru a fi asumat şi trimis în Parlament spre dezbatere şi adoptare, scrie g4media.ro.

Dacă proiectul de lege va fi votat în forma propusă de Oficiul pentru Spălarea Banilor, băncile şi furnizorii de servicii precum Poşta Română, Western Union sau Money Gram vor avea obligaţia să raporteze la Oficiu datele despre orice tranzacţie care depăşeşte echivalentul în lei a 1.000 de euro.

România e statul membru UE cu una dintre cele mai mari comunităţi de cetăţeni plecaţi să lucreze în străinătate, estimările Ministerului pentru Românii de pretutindeni fiind de 3,5 – 4 milioane. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor pentru este condus de chestorul de Poliţie Daniel Staicu, propus în funcţie de ministrul Carmen Dan.

Lasă un răspuns