[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Românii emigrați au făcut țara de rușine”

Un poiect pentru realizarea unui Monument al Emigrnatui Vrâncean la Focșani a fost respins în ședința CJ Vrancea. Motivul? Românii plecați au făcut țara de râs.

Ședință de consiliu județean miercuri, 21 septembrie 2017, la Focșani. Toate cele 29 de proiecte propuse de PSD aprobate; toate cele 3 propuse de PNL respinse. Stare de normalitate la Vrancea.

Printre cele trei proiecte ale PNL, s-a aflat și cel inițiat de către consilierul județean Ovidiu Burdușa: realizarea unui monument dedicat vrâncenilor morți în străinătate.

Respingerea acestei inițiative nu dezamăgește și intrigă prin decizie, ci pentru motivațiile venale, rău-voitoare, venite dintr-un sentiment tot mai mai prezent în societatea românească: cel al urii față de cei plecați afară, față de cei emigrați.

Rezultatul unei politici dezastruaose, practicată de PSD în toate formele sale de-a lungul a 27 de ani, emigrația românească a afectat în special zonele sărace sau sărăcite ale țării. Iar Vrancea este în topul acestora la mai toate capitolele.

Ovidiu Burdușa, unul dintre cei circa 70.000 de vrânceni care au luat calea pribegiei, și-a găsit stabilitatea la Roma, după ani de muncă și privațiuni. O muncă însă ce nu a rămas nerăsplătită, care la dus la realizarea unei afaceri pe care în țară cu greu ar fi putut să o realizezze, dacă nu imposibil.

Ales consilier județean în 2016 pe listele PNL Vrancea, Ovidiu vine des în țară cu speranța de a face și aici ceva. Numai că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă, iar mediul din România nu este nici pe departe cel din Italia.

Cu o populație de peste 1.152.000 de rezidenți, cea românească este cea mai numeroasă din Italia. Cea mai numeroasă din toate cele emigrate în alte state. Toată această puzderie de oameni a plecat disperată de situația creată în propria patrie, cu speranța la mai bine. Mulți dintre cei plecați însă și-au găsit sfârșitul la locul de muncă, s-au îmbolnăvit sau au pierit în accidente de circulație sau chiar atentate. Situație în care s-au aflat și foarte mulți vrânceni.

Pentru aceștia, consilierul Ovidiu Burdușa s-a gândit la un monument al emigrantului vrâncean. Un monument care să ateste sacrificiul suprem al celor care au fost constrânși să emigreze și și-au dat viața departe de casă.

Cei rămași la butoane în Republica PSD Vrancea nu văd cu ochi buni această inițiativă, care ar fi o palmă peste obrazul administrației din calea căreia oamenii au fugit. Și o spune sus și tare consilierul PSD Ochean care afirmă că cei plecați au făcut țara de râs iar aleșii locali, atunci când merg în vacanțe afară, sunt iritați de imaginea proastă pe care emigranții români au făcut-o țării.

Consilierul PSD Ochean a și-a motivat votul împotriva spunând că, aflându-se in străinătate, i s-au cerut garanții suplimentare la închirierea unei mașini pentru simplu fapt ca este român. Domnia sa se simte jenat de apartenența la un popor care a dat circa 4 milioane de emigranți si care nu-i fac cinste”, spune Ovidiu Burdușa dezamăgit de motivația deplasată a consilierului PSD.

 

Așa că, dragi români emigrați, aveți grijă ce faceți pe unde mergeți să nu deranjați consilierii județeni PSD din Vrancea. Sunt jingași și simțitori, sensibili în vacanțe.

Cristi Merchea