[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Românii emigrați în Franța – „punte de comunicare” între cele două țări.

dan_stoenescu_67430600A declarat, marți, 16 februarie, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stonescu, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul.

Totodată, a mai spus ministrul, românii stabiliți în această țară au o contribuție semnificativă la viața economică, socială și culturală a Franței.

„Ministrul delegat a reafirmat deschiderea autorităților române pentru stimularea unui dialog intercultural între comunitatea românilor care trăiesc în Franța și societatea franceză, prin organizarea unor evenimente comune, cu impact pozitiv asupra imaginii românilor și a României. (…) În cadrul dialogului, ministrul delegat a evocat oportunitatea susținerii, de către autoritățile franceze, a predării limbii române în cadrul unor unități de învățământ din Franța, prin utilizarea modalităților existente în cadrul sistemului de învățământ francez”, precizează comunicatul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Dan Stoenescu a reamintit și despre demersurile realizate de statul român pentru promovarea patrimoniului simbolic al emigrației românești din Franța, menționând aici bursele „Ierunca-Lovinescu” pentru studenții români din Franța și „crearea unui memorial cultural român care să reprezinte un punct reprezentativ pe harta culturală a Parisului”.