[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Românii invadează Canada. Aceasta limitează numărul de intrări

      Începând cu  1 decembrie 2017, românii pot călători în Canada fără viză. Aceștia pot rămâne pe teritoriul țării nu mai mult de 6 luni în scop turistic.

        Se pare însă că situația a scăpat de sub control iar autoritățile canadiene se confruntă cu un val de intrări ilegale ale românilor, în special pe la un punct de frontieră americano-canadian. 

        Zilele trecute prim-ministrul liberal al Canadei, Trudeau,  precum și ministrul Imigrării, Ahmed Hussen, au fost audiați, potrivit  Global News în Camera Comunelor despre situația creată. Ministrul Hussen a fost întrebat câte cereri de azil au fost făcute de cetățenii români până la acea dată, Paul MacKinnon, viceministru adjunct al politicii strategice și de programare, informând că numărul lor a fost de 1.022. O creștere semnificativă din februarie, când totalul era de 232. Prin comparație, doar 120 de români au solicitat azil în Canada în tot anul 2016.

       Creșterea a fost suficient de mare pentru a se impune o întâlnire  a autorităților canadiene cu ambasadorul României în Canada căruia s-a cerut limitarea cererilor de azil românești la un anumit plafon. Depășirea acestuia ducând la reintroducerea vizelor pentru români.

     

 

 

 

 

Lasă un răspuns