[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Românii nu mai vor în România. Își cumpără case în Italia și Spania

Dacă până în 2017 în Italia, potrivit unui raport ISAT, românii cumpăraseră case cu o valoare de aproape 1 miliard de euro, iată că trendul este ascendent și constant.

Și anul acesta, potrivit unui material publicat de ziarul de specialitate Finanza.com, străinii care și-au cumpărat case în Italia sunt în continuare „conduși” de români. În primele 10 luni ale lui 2018, potrivit publicației italiene, pe 22% dintre străinii care au făcut împrumut sau au cumpărat casă sunt români, urmați de albanezi (12%) și moldoveni (7%). Semn că ideea de întoarcere acasă, în România, este tot mai puțin posibilă iar „acasă” ia o altă valență, cea de acolo unde muncești și te simți bine, adică în Italia. 

Comunitatea chineză, una dintre cele mai mari sin Peninsulă, nu se înghesuie la acest tip de achiziție (pentru moment), aceasta situându-se pe locul al 19-lea. 

Aproape același lucru se întâmplă și în Spania.  Dacă în anii anteriori erau englezii cei mai dornici de o locuință în Peninsula Iberică, iată că românii le-au luat locul, întrecându-i chiar. 

Dacă în 2009 străinii care au hotărât să investească într-o casă în Soania au fost 16.000, iată în 2017 numărul lor a trecut de 60.800, potrivit Colegio de Registradores de la Propiedad (Cadastul spaniol).  

Spania, domincată ce cumpărătorii de case români

Efectul Brexit și-a făcut simțită prezența asupra cumprătorilor englezi, dar alte naționalități au început să fie mult mai interesate de casele de aici. 

Francezii sunt cei care au cumpărat locuințe în număr de 5.300 (8,6% din total) urmați de nemți (7,7%), cu circa 4.750 achiziții, belgieni (6,4%), cu 3.900 case, suedezi (6,3%), italieni (5,7%) și românii (5,3%).

 

 

Lasă un răspuns