[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Românii pot merge fără restricții în Canada din 2016

viza-Canada-640x360

Românii scapă de vizele pentru Canada din 2016, a anunțat miercuri premierul Victor Ponta pe contul său facebook.

Românii care au avut în ultimii zece ani vize pentru Canada sau pentru Statele Unite, nu vor mai trebui să aplice pentru obținerea de noi vize pentru Canada. Vestea i-a fost comunicată de omologul său canadian, Stephen Harper.

”Am primit o scrisoare și îi mulțimesc public premierului Canadei, domnul Harper, pentru faptul că din 2016 România intră în Electronic Travel Authorization, deci puteți merge în Canada, nu fără viză, ci într-un sistem electronic foarte simplu. E un pas important, nu e cel final în care nu mai mergem deloc fără viză, dar cei care aveți viză de SUA, nu vă mai trebuie viză de Canada, cei care ați fost în Canada, nu vă mai trebuie viză. Ceilați intrați pe acest sistem. Și mă bucur foarte tare că România a intrat în acest sistem și sunt convins că și cu SUA o să progresăm după alegerile lor, după aceea sunt convins că o să progresăm în ceea ce provește Visa Waiver”, a anunțat Victor Ponta la începutul ședinței săptămânale de Guvern.

”O veste bună și mult așteptată pentru românii care vor să meargă în ‪#‎Canada‬! Premierul Stephen Harper mi-a comunicat relaxarea regimului de ‪#‎vize‬ prin implementarea programului eTA (Electronic Travel Authorization) în 2016!”, a anunțat miarcuri premierul pe pagina sa deFacebook.