[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roxana Lazăr – premiul întâi la Torino

Salonul Internațional de carte de la Torino a găzduit decernarea premiilor Concursului Național „Lingua madre” – 22 mai 2017

Roxana Lazăr a fost câștigătoarea primului premiu al ediției XII a Concursului Național „Lingua madre”, cu povestea sa autobiografică „Pereții aveau urechi/Le pareti avevano le orecchie”, despre regimul ceaușist și începutul revoluției din ’89.
„Lingua Madre” este un proiect cultural dedicat femeilor de origine străină care trăiesc în Italia și scriu în limba italiană.

„Un concurs împotriva neîncrederii, deoarece invită la scris, iar scrisul înseamnă coborârea frontierelor“, a declarat directorul Târgului de carte, Nicola Lagioia, în deschiderea ceremoniei.

Pe locul doi s-a clasat croata Anita Vuco, cu „Josephine. Napule bello”, despre o femeie în vârstă care poartă un dialog cu sine.

Locul trei i-a revenit unei marocane de 19 ani, Fatima Ezzahra Garguech, cu „Vedrò i tuoi occh/Voi vedea ochii tăi”,scrisoarea unei fete către fratele sinucigaș.

De asemenea, scriitorul Mircea Cărtărescu a fost invitat la Salonul Internaţional de Carte de la Torino și a participat alături de scriitorul Andrea Bajani şi de profesorul şi traducătorul Bruno Mazzoni la evenimentul: „Andrea Bajani în dialog cu Mircea Cărtărescu”, autorul trilogiei „Orbitor/ Abbacinante”