RULADĂ CU SFECLĂ ROȘIE
01/12/2014
Culinare, LIFE
3,116 Afișări
Ruladă cu brânză și sfeclă
125 g sfeclă fiartă
- 1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
- 7 linguri de făină (cca 90 gr)
- 1 cățel usturoi
- 1 ou
- 1 linguriță ulei măsline
- 200 g brânză vaci
- Mixăm în robot sfecla, cățelul de usturoi, oul, uleiul și laptele. După ce obșinem o cremă fină, adăugăm toată făina și mixăm până la inglobarea perfectă.
- Vom obține un aluat ușor mai gros decât cel al clătitelor
- Încingem o tigaie antiaderentă, o ungem cu un strop de ulei de măsline și adăugăm aluatul cât să acopere tot fundul tigăii la o grosime de 0,5 cm
- După 2 minute vom observa că se desprinde singură. O întoarcem pe celaltă parte și o mai coacem pentru încă 2 minute
- Scoatem clătitele pe o farfurie și după ce se răcesc, le ungem cu ricota sau brânză de vaci
- Le rulăm și le tăiem în bucăți de 2 cm