Spanacul este o plantă care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. El conţine fier, vitamina K şi proteine care susţin organismul în perioadele de efort prelungit. Vitamina K se află în cantităţi record, influențând rezistenţa oaselor noastre.
Ingrediente:
600 g piept de pui
350 g spanac proaspăt
6 feliuţe de mozzarella
3 căţei usturoi
2 ouă
50 g unt
200 ml supă strecurată de legume
sare, piper
Preparare:
Întinde bine bucățile de piept de pui, bătându-le până devin subțiri. Pune-le sare și piper și lasă-le să stea puțin așa.
Speli spanacul, îl toci şi apoi îl căleşti 5 minute într-o tigaie cu unt. Adaugi sare, piper şi usturoi pisat. Laşi umplutura să se răcească bine şi apoi adaugi ouăle bătute spumă.
Torni umplutura de spanac peste bucățile de pui, aşezi deasupra feliile de mozzarella şi rulezi pieptul cât mai strâns, prinzi cu scobitori sau îl legi cu sfoară şi apoi îl aşezi într-o tavă încăpătoare, împreună cu supa strecurată de legume.
Ungi rulada cu unt, acoperi cu folie de aluminiu înţepată în câteva locuri şi coci circa 45 de minute.
Ai grijă ca folia să nu atingă preparatul, apoi o îndepărtezi şi mai laşi 15 minute.
Tai rulada după ce se răceşte bine, aşezi feliile pe o farfurie şi decorezi după dorinţă.