[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ryanair și Wizzair amendate cu milioane de euro pentru o regulă nouă

​Maximulta per Ryanair e Wizzair per policy su bagaglio a mano

Noile reguli asupra bagajelor de mână au adus necazuri companiilor aeriene Ryanair și Wizzair, potrivit ilmessaggero.it.

        Antitrustul a amendat cele două companii aeriene cu 3 și respectiv 1 milion de euro, motivând că modificările aduse regulilor de transport al bagajelor de mână mari, trolley-ul, constituie „o practică comercială incorectă pentru că înșeală consumatorul asupra prețului efectiv al biletului, nemaincluzând deloc în tariful de bază un element important al contractului de trasnport aerian, și anume bagajul de mână mare.

      Potrivit noilor modificări practicate în ultima perioadă, cele două companii permit pasagerilor să transporte doar o geantă mică, de așezat sub scaun, și nu trolley-ul – cu o semnificativă reducere a spațiului aflat al dispoziție (-65% și -52%)  și folosesc pentru noul serviciu cu plată propriul spațiu dedicat în avioane transportului bagajelor de mână mari. 

       În plus, cu cererea de suplimentare cu 5 până la 25 € pentru bagajul de mână mare (în funcție de modalitățile de achiziționare a biletelor) cele două companii au trecut la creșterea prețului biletului într-un mod netransparent. Societățile amendate va trebui să comunice în termen de 60 de zile măsurile adoptate. 

Lasă un răspuns