[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

S-a deschis „Spazi aperti”, ediția a XIII-a, la Academia Română din Roma

tineri academie

Arta contemporană, creată de studenți și artiști români și străini, s-a reunit ieri seară la evenimentul anual organizat de Academia Română din Roma și intitulat „Spazi aperti” (Spații deschise).

Manifestarea, ajunsă la cea de a XIII-a ediție,  are loc în perioada 12-20 iunie și ocupă toate spațiile expoziționale ale amfiteatrului culturii române din Roma. Anul acesta ediția este coordonată de către Andrei Ciurdărescu, student bursier „Vasile Pîrvan” al Academiei Române din Roma și Ovidiu Leuce, artist român rezident la Roma.

jazz trupa

Quartetul „Raf Ferrari” a fost cel care a deschis manifestarea cu un concert jazz apreciat de o sală plină de iubitori ai acestui gen de muzică. Peste  o sută de tineri de diferite naționalități, curioși, prieteni mai vechi ai Academiei dar și oaspeți veniți pentru prima dată au străbătut spațiile expoziționale pentru a-și delecta ochii și sufletele cu creații dintre cele mai inedite, bizare, plastice sau nonconformiste, forme mai vechi sau mai noi ale exprimării artistice. Evenimentul a fost acompaniat de muzică, de un bufet oferit de crama Cardeto și magazinul românesc La Strada și s-a prelungit până noaptea tîrziu, semn că arta nu ține cont de frontiere, oricare ar fi ele.

O serie de concerte jazz, de muzică tradițională și clasică, conferințe și simpozioane se vor derula pe întreaga perioadă a evenimentului „Spazi aperti” fiind așteptați, ca în fiecare an, oaspeți din Roma dar și din alte colțuri ale Italiei și lumii.

Cristi Merchea

spectatorisculpturisculptura moderna tablapicturipicturapictura nuduri spatepictura caplavinia
capete mortautoportret2 artistavizitatori plesuvizitatorusi