[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

SĂ DĂM, DRACULUI, FOC ÎNTREGII CLASE POLITICE!

„SĂ FACEM O COLECTĂ DE BENZINĂ ȘI CHIBRITURI SĂ DĂM, DRACULUI, FOC ÎNTREGII CLASE POLITICE!”

„În timp ce o tânără din Vrancea este în comă profundă după ce a fost bătută animalic de partenerul ei, mai marii neamului lucrează cu drag și spor la o lege care ar putea atenua pedepsele, sau, într-o zi, ar putea fi chiar fi eliminate, pentru violența fizică. Propun, decent, să facem o colectă de benzină și chibrituri să dăm, dracului, foc întregii clase politice! Daca tot nu este pedepsita violența, de ce să fim pașnici? Daca jegoșii vor o țară în haos, să le facem cadou una, iar haosul să se răsfrângă pe cocoașele lor. Știți cum pot fi combătuți uneori prostul, idiotul și jigodia? Coborând la nivelul lor…”
   

       Un comentariu cât un manifest al Doinei Mustățea, postat pe contul său de Facebook. Nu neapărat politic. Ci un manifest al disperării, al limitei la care unii români au ajuns în urma nemerniciei clasei conducătoare românești care continuă să schilodească fizic și moral o țară întreagă.

        Luând exemplu de la vecinii ruși, care în februarie 2017 au promulgat o lege prin care agresorii din familie pot scăpa doar cu amendă sau cu muncă în folosul comunităţii, fiind trași la răspundere doar dacă agresiunea se mai repetă o dată, ai noștri legiuitori s-au gândit să facă la fel. Adică, la inițiativa UDMR, să aprobe o lege prin care „prima bătaie” să nu fie pedepsită dacă femeia îl iartă pe agresor. Și a fost aprobată tacit. Pentru că, dacă expresia „bătaia-i ruptă din Rai” era doar o scuză pentru soții mahmuri care-și pocneau soțiile și copiii, acum scuza bețivilor a devenit lege.         

Desern al unui copil din Focșani

Asta într-o societate care nu vrea să se normalizeze sub nici o formă, să ia ce este mai bun de la cele mai bune.
         De ce?

          Simplu. Pentru că ea însăși, societatea, este bolnavă, retrogradă, sălbatecă, condusă de „politicieni” tâlhari dovediți care vin la instanțe înconjurați de interlopi, o societate în care se scot săbiile în intersecții pentru rezolvarea nemulțumirilor, care omoară caii în bătaie în văzul lumii, din care au emigrat și emigrează toți cei care vor să facă ceva bun, o civilizație în care se scuipă semințe pe peron sau în metrou, care scuipă pur și simplu… Știrile de la ora 5? O cronică de război a  României „moderne”. Imaginea sa cea mai potrivită? Remarcabilul serial „Las Fierbinți”. Cu excepțiile de rigoare, Ardealul, România rămâne ceea ce a fost dintotdeauna.

           O societate greu de educat, medievală, cu metehne balcanice de sfârșit de secol XIX ce trăiește după reguli pe care nu le respectă și care vrea de la Occident doar ce e scump și lucește, dar care se scaldă într-o mocirlă morală și fizică greu de imaginat.  

          Vina nu este numai a clasei politice care este imaginea fidelă a acestui popor. Este a poporului care și-a ales pe cei mai buni din sânul său. „Nimic nu este mai periculos pentru un stat ce voieşte a se reorganiza, decât a da frânele guvernului în mâinile parveniţilor, meniţi din concepţiune a fi slugi şi educaţi într-un mod cum să poată scoate lapte din piatră cu orice preţ!…” scria Nicolae Filimon în Prologul cărții sale „Ciocoii vechi și noi”.

        O carte mereu actuală pentru că România de la 1820 este actuală.

Cristi Merchea

foto copertă: Adevărul.ro

Lasă un răspuns