[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Să nu muncești, mă, să nu muncești!

Mă, să nu muncești, mă, să nu muncești. Să nu îi bagi statului ăstuia corupt bani în buzunare. Să nu muncești pentru visele altora pe 15 milioane, 800 de euro sau 1000 de lire. Sau și mai bine, să nu muncești nici pentru visele tale, mă!

nu muncești, mă, că îți promit eu că într-o zi de miercuri te vei trezi medic, broker sau Bill Gates și cu o pungă de bani în sufragerie, fără să faci nimic, mă!

nu muncești înveți o meserie, mă, să ai de unde să pornești. Să nu muncești, mă, că și așa banii se duc și dacă tot se duc, de ce să îi faci să vină? Copiii și așa se cresc singuri și educația, tot aia pe care ai avut-o tu, să le-o dai, mă!

Să o iei pe soră-ta în Germania sau în Anglia, mă, acum cât se mai poate că s-au pus ăștia rău pe imigrantul pierde vară. Să o iei și pe prietena lu’ soră-ta, da ia-o și pe mă-ta, mă, că știi tu vorba aia „găina bătrână face ciorba bună”. Sau ia-l pe prietenu’ tău Ion și fugiți repede la portofele, acum cât încă ești tânăr și în forță, mă, că timpul trece repede și te trezești pe la 40 de ani fără casă, familie și fără rost în viață, mă!

Stai așa degeaba, mă, freacă menta toată ziua. Să nu ai vise, mă!
nu te gândești că dacă începi de jos și speri la Globul de aur, îl vei avea. Nu îl vei avea, mă, nu-l vei avea, că n-ai ambiție. Nu îl vei avea mă, că tu știi că valorezi cât o ceapă degerată și mai știi că viața asta are un rost, dar nu pentru tine, mă!

De ce mai faci, mă, umbră pământului degeaba?

Andreea Doran

Și tu poți scrie la Emigrantul! Trimite-ne textul printr-un mesaj privat pe inbox Emigrantul sau la redacția@emigrantul.it