[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Să triumfe pacea pe planeta noastră, traiască prietenia româno-britanică!

imageResize

Adică,  așa cum prințul de Wales circula liber, nestingherit, pe coclaurile salbatic-controlate antitero din Ardeal, de ce n-ar avea voie „prințesili si majestatili” noastre sa umble libere la Londra?

adrian coltea  Adrian Colțea __________________

 

„M-am întâlnit astăzi cu premierul britanic David Cameron, la invitația acestuia. În cadrul întrevederii, am subliniat clar că nu poate fi pus în discuție dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în Uniunea Europeană. Libertatea de mișcare a forței de muncă este unul dintre principiile de bază ale UE, iar asigurarea egalității de tratament între toți cetățenii Uniunii este fundamentală și trebuie garantată. Discuțiile cu David Cameron au avut loc în contextul procesului de renegociere a relațiilor dintre Marea Britanie și UE, în perspectiva viitorului referendum privind apartenența Marii Britanii la UE. Locul Marii Britanii este în Uniunea Europeană.”

Este declaratia presedintelui României, astazi, 11 iunie 2015, dupa intalnirea cu premierul Cameron. O, da! Fericita ocazie pentru premierul Marii Britanii de a se sfatui cu cineva competent intr-o mare de incompetenti, cum este Uniunea Europeana. De mai multa vreme apare evident ca Marea Britanie se afla intr-o criza politica si morala ingrijoratoare. Era nevoie de un stalp de moralitate, de o mana de ajutor din partea politicienilor romani, recunoscuti pe plan mondial ca modele de urmat in aceste vremuri tulburi. A asteptat premierul Cameron ceva timp pana sa intre la presedintele nostru, dar cred ca a meritat. Se observa din fotografii ca a plecat mult mai lamurit acum cu privire la ceea ce are de facut pe viitor.

Mai intai,sa nu iasa din UE. Daca pana acum mai aveau indoieli, britanicii sunt astazi convinsi ca numai ramanerea in Uniunea Europeana, alaturi de Romania, le garanteaza o tara unita si prospera ca a noastra. Le-a spus-o insusi presedintele Iohannis!!! Sigur ca viitorul Uniunii depindea de relatiile romano-britanice, de aceea se impune renegocierea relatiilor dintre cele doua țări si popoare, o eventuala esuare a negocierilor fiind nefasta pentru tot contextul european. Nu ni se spune daca la intalnirea dintre cei doi s-a aflat si vreun procuror, data fiind tema referendumului ce va avea loc in curand in Marea Britanie, nici daca la intrevedere era prezent si vreun prelat român, care sa incerce sa puna de acord, impreuna cu Arhiepiscopul de Canterburry, Biblia ortodoxa cu cea anglicana, in eventualitatea ca referendumul nu va trece. Pentru ca sir Nigel din comitatul Kent sa aiba pe ce sa jure cand va fi intrebat una-alta…

Dar utilitatea providentiala a dialogului liderilor celor doua țări prietene s-a vazut mai ales in ceea ce priveste „egalitatea deplina intre cetatenii Uniunii si libera circulatie a acestora, noi pe la ei si ei pe la noi. Adică,  așa cum prințul de Wales circula liber, nestingherit, pe coclaurile salbatic-controlate antitero din Ardeal, de ce n-ar avea voie „prințesili si majestatili” noastre sa umble libere la Londra? Lasa ca nu e nevoie de antitero la Londra, controleaza „supușii” tot ce prind pe la buzunarele britanicilor, prin gari, aeroporturi, pe podul Westminster si, in general, pe unde apuca. Ca e și ei europeni, ce dreaq!!!

Si nu e mai puțin important un alt aspect: garantarea unui loc de munca decent pentru britanici. Nu s-a spus explicit, dar cei doi oficiali au lasat sa se inteleaga ca va avea loc o adevarata rotatie a cadrelor in sistemul britanic de job-uri. Astfel, românii, numai daca vor dori, vor intra pe „joburi” mult mai calificate si mai bine platite, lasandu-le englezilor sa-si implineasca un vis al lor de multa vreme, acela de a avea slujbe in domenii pe care le credeau demult disparute si care le dadeau imense satisfactii banesti si morale, cum ar fi: culegatori de tot felul, receptioneri, hamali, ospatari, barmani, muncitori cu ziua, maturatori strada, menajere, nurse pe la spitale, ingrijitori batrani, in general meserii pe care orice membru al clasei nobiliare britanice ar fi mandru sa si le puna ca bratara de aur alaturi de Ordinul Jartierei. Marea Britanie are de ce sa îi mulțumească presedintelui României, schimbul de idei din aceasta intrevedere va garanta pe viitor intarirea tot mai stransa a relatiilor de pretinie dintre țărili si popoarili noastre, colaborarea lor in lupta pentru pace, pentru prosperitate, pentru lichidarea pentru totdeauna a decalajelor dintre state, dintre tarile dezvoltate, cum e România si tarile in curs de dezvoltare, cum e Regatul Unit, pentru ca sa triumfe tot mai mult pacea si prietenia pe planeta noastra.

Sunt convins ca, daca va afla de rezultatele intalnirii de astazi la nivel înalto-semiînalt, ca semn de prețuire, regina Elisabeta il va plimba cu caleasca pe seful statului român. Sa triumfe pacea pe planeta noastra, traiasca prietenia româno-britanică!