Asparagi – Sparanghel sau hrana regilor.
Vei adora combinaţia din această salată simplă cu sparanghel, ou fiert tare şi bacon. Sparanghelul are gust fantastic şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii și este o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în România, dar atât de adorată de alte civilizaţii şi pe bună dreptate
Ingrediente:
1 ou fiert tare, decojit şi feliat, 2/3 cană de sparanghel tocat, 2 felii de bacon fiert şi tăiat, 1/2 linguriţă de muştar Dijon, 1 linguriţă de ulei de măsline extravirgin, 1 linguriţă de oţet din vin roşu, sare şi piper după gust
Mod de preparare:
1. Pune apa la fiert într-o oală, adaugă sparanghelul şi fierbe-l între 2 şi 3 minute, până când se înmoaie, dar rămâne puţin ferm. Scurge apa şi trece sparanghelul pe sub un jet de apă rece, pentru a-l împiedica să se fiarbă şi mai mult. Pune-l deoparte momentan.
2. Într-un castron mic, amestecă muştarul Dijon, uleiul de măsline, oţetul şi pune un pic de sare şi piper.
3. Aranjează sparanghelul pe o farfurie, pune oul şi baconul pe deasupra, iar apoi stropeşte salata cu sosul vinaigrette.
Poftă bună!