Pasta fredda este o salată de paste cu preparare rapidă, în doar 20 de minute, de sezon. Este nutritivă, răcoroasă și sățioasă. Poate fi păstrată într-un vas ermetic la rece și consumată și a doua zi
Rețete tradiționale
Bucătăria internațională: Italia
Grad de dificultate: Foarte ușor
Porții: 4
Timp de realizare: 10 – 20 de minute
Ingrediente:
350 gr. paste penne
2 conserve mici de ton în ulei de măsline
roșii cherry
mozzarella ciliegine
100 gr măsline negre
o conservă de porumb
sare și ulei de măsline
busuioc sau pătrunjel
Foto: Luminita Mirela Negoita
Preparare:
Pastele (penne, fusilli, farfalle) se pun la fiert și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă sare când apa începe să fiarbă. Când s-au fiert pastele se scurge apa și se trec printr-un jet de apă rece. După ce s-au scurs bine, se pun într-un castron încăpător.