Combinațiile între fructe și legume pot crea mâncăruri deosebit de bune și pline de sănătate
Probabil știți că sfecla roșie este una din cele mai bune legume, plus că își păstrează toate vitaminele și după prelucrarea termică. Indiferent de cum alegem să mâncăm sfecla, murată, coaptă, fiartă sau chiar crudă, vitaminele de bază, A și C se păstrează. Sfecla ajută la detoxifierea organismului și protejează ficatul, iar alături de portocală care are proprietăți anticancerigene și uleiul de măsline, obținem o sursă naturală de sănătate.
Ingrediente:
4-5 sfecle mici
4 portocale
1 lingură ulei de masline
1 crenguță de rozmarin proaspăt
1 lingură de miere
1 linguriță oțet balsamic
2 lingurițe migdale prăjite
un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare:
1. Spălați foarte bine sfecla, apoi o puneți la fiert cu apă cât s-o acopere, până se înmoaie bine. Puteți alege și varianta coacerii la cuptor. După ce s-a fiert/copt o curățați de coajă, apoi o tăiați rondele.
2. Portocalele se curăță de coajă și se taie rondele. Jumătate dintr-o portocală o stoarceți, pentru a folosi sucul la dressing.
3. Tăiați frunzele de rozmarin foarte fin.
4. Prăjiți migdalele într-o tigaie amestecând continuu pentru a nu se arde.
Dressing:
Amestecați într-un bol rozmarinul, mierea, oțetul balsamic, sarea și uleiul de măsline.
Așezați rondelele de portocalele și sfeclă pe o farfurie, iar înainte de servire turnați sos peste ele și presărați migdale zdrobite.
Această salată se mai poate face cu ceapă roșie, brânză de capră, spanac sau usturoi. Rămâne la alegerea dumneavoastră.