[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Salvează inima unui copil – acțiune umanitară la Viterbo (Italia)

Continuă acțiunea „Salvează inima unui copil” inițiată de către comunitatea italo-română din Viterbo, un orășel la 80 de km nord de Roma. Proiectul a fost activat în colaborare cu Academia Internațonală Științifică de Sănătate din Moscova și se derulează în periada 23-30 iulie la Ambulatorio medico  din Via Agnesotti, 22 – cartierul Carmine.  Ieri, 26 iulie, deși era aproape de închidere, o pesoană încă se mai afla pentru control.

La acest dispensar de cartier, însoțiți de Monica Tobias, o româncă rezidentă de foarte mulți ani la Viterbo, activă în această campanie dar și în multe altele dedicate comunități românești, am întâlnit pe Angela Niculina Petrovna, un medic specialist al Ministerului Sănătății din Rusia și pe Oleg Caramanuță, stomatolog și odontoiatru moldovean. Ambii implicați în această campanie de analiză a sănătății corpului în mod rapid prin prelevarea unei singure picături de sânge pe care se efectuează analiza sa la microscop.

O acțiune menită să realizeze analize de sânge, dintr-o picătură cum spune afișul, dar cu finalitatea strângerii de fonduri pentru copiii cu patologii grave, ale căror familii nu reușesc să aibă resursele necesare îngrijirii acestora. Fiecare dintre cei care obțin analizele, efectuate imediat, poate dona o sumă de 10 euro, sau cât dorește, pentru a crea un fond de solidaritate.

Românii din Viterbo, comunitate de peste 2500 de rezidenți, este invitată să participe la această acțiune umanitară.

Programări la: 348.4430694 sau 328.0036424.