[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

SĂNĂTATEA SE GĂSEȘTE ȘI ÎN SÂMBURII STRUGURILOR

ulei_de_struguri2

Uleiul de sâmburi de struguri reprezintă unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant.

Este de aceea indicat a fi consumat în stare pură, nepreparat. Consumarea unei lingurițe de ulei de sâmburi de struguri pe zi sau consumarea lui în mod regulat, pe o perioadă de timp îndelungată, reduce cu mult șansele apariției bolilor vasculare, a aterosclerozei, a bolilor de natură circulatorie mărind capacitatea de rezistență a sistemului imunitar sau chiar a artritei.

Uleiul de sâmburi de struguri este bogat în substanțe minerale precum cupru, seleniu, zinc. În plus, conține vitamina E și vitamina F și protianidine, ce au un efect antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât cel al faimoasei vitamine E.

Poate fi folosit și în tratamente pentru păr. Uleiul din semințe de struguri ajută la normalizarea scalpului și la hidratarea firului de păr. Prepară-ți o mască din patru-cinci lingurițe de ulei și puțină apă caldă. După ce te șamponezi, aplică masca pe părul umed, concentrându-te asupra vârfurilor. Las-o să acționeze în jur de 15 minute și după aceea clătește-te. Tratamentul reduce riscul ruperii firelor de păr și, dacă masezi scalpul, îmbunătățești circulația și te ajută să scapi de mătreață.

Sâmburii de struguri abundă în acizi grași esențiali omega 6 și omega 9 care au rolul de a stimula regenerarea celulară și de a favoriza hidratarea pielii limitând pierderea de apă. Marele avantaj al uleiului din sâmburi de struguri este acela că, deși este bogat în acizi grași, are totuși o textură lejeră, nongrasă și poate fi utilizat pentru orice tip de ten, inclusiv tenul gras și mixt. Așa se face că uleiul din sâmburi de struguri hrănește deopotrivă pielea uscată sau sensibilă, hidratează pielea grasă și regenerează pielea matură, protejând-o de îmbătrânirea celulară. Tot datorită texturii sale ușoare, acest ulei pătrunde rapid și ușor în straturile profunde ale pielii, unde acționeaza eficient, nelasand senzatia de piele grasa.