[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sanda Rădulescu – primul candidat român la funcția de consilier regional din istoria politică a Italiei

sanda_radulescu

În perioada 31 mai – 14 iunie în Italia vor avea loc alegeri administrative. Printre candidați, mulți români. De data aceasta însă există, pentru prima dată în Italia, un candidat la funcția de consilier regional în Regiunea Veneto. Aici, partidul FORZA ITALIA propune pe lista consilierilor o româncă.

Bucureșteancă, în vârstă de 55 de ani, membră a Partidului Identitatea Românească, Sanda Rădulescu candidează pe lista partidului Forța Italia, listă care îl afirmă pe Luca Zaia la funcția de președinte al Regiunii Veneto. Este pentru prima dată în istoria politică a acestei țări când în lupta electorală se înscrie un cetățean de origine română. Pentru că, pentru a putea participa, e nevoie de cetățenia italiană în primul rând.

Iar Sanda Rădulescu e cetățean român dar jumătate din viață și-a petrecut-o în Peninsulă. Emigrată în 1991, plecată de acasă în călătorie  – „visul meu era să călătoresc, ne spune” – Sanda a lăsat în țară familie, prieteni, foșit elevi și s-a stabilit la Roma, iar mai apoi la Caserta, după ce în țară învățase câteva generații de elevi ca profesor de matematică.

PUBLICITATE CREDITE EXTRABANCA

Matematica, ordinea și corectiudinea, alături de un soț italian au fost cele care au ajutat-o și în afaceri. Se va îndrăgosti de Italia, de Napoli în mod particular, unde va deschide o linie de producție artizanală de pastă, „Sapori e colori di Napoli”. Succesul va veni încet-încet, prin multă muncă, perseverență și dragoste pentru lucrul bine făcut, astfel încât, de-a lungul vremii, clienții vor fi cei din Italia dar și din Nord America, Japonia, Europa, Rusia sau Australia.

11238229_1561618777434974_2152764511299912528_n

că și românii trebuie să deschidă ochii

O întâlnire de afaceri la Verona îi va schimba domiciliul la Valleggio (Veneto), „extaziată„ de frumusețile locurilor din jurul Lacului Garda.

De o viață în Italia,  a reușit să vadă și să înțeleagă și problemele românilor care au început să vină puțini, la început, în valuri, mai ales în ultimii ani. „Mi-am dat seama că românii au nevoie de servicii, de informații, de ajutor, eu netrecând prin aceste probleme fiind demult și cetățean italian”. Și și-a propus să- ajute, intrând și în politică. „Trebui să reușesc, ne spune, pentru că și românii trebuie să deschidă ochii”. Ideea participării la lupta electorală i-a dat-o Cătălin Mustățea, consilierul român din primăria Villafranca di Verona,

 De ce candidează? Pentru că atât românii cât și italienii o cunosc de persoană cinstită, de antreprenor de succes și de om care își ajută semenii”.

Un rezultat nesatisfăcător nu o va deranja. A încercat și va avea de învățat ce trebuie să facă pe viitor.

Pe aceeași temă:

http://www.emigrantul.it/?s=alegeri