[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sărbătoare … fără motiv la Marino

marino grup mare

Orice motiv e prilej de sărbătoare, se spune. De multe ori și fără motiv se poate sărbători.

Așa au făcut și românii din Asociația ”Antica Dacia” din Marino, la câțiva kilometri de Roma,  care sâmbătă seara, 22 noiembrie,  înainte de cutremurul din România, au dat drumul la o petrecere românească. ”Fără motiv” s-au adunat nu numai cei din Marino, ci și ansamblul artistic ”Rapsodia” din Ferentino și grupul ”Dor călător” din Rignano Flaminio care, în frumoase costume populare, au jucat hore, sârbe, bătute pe melodii populare cunoscute. Steluța Floriștean, artista populară care nu lipsește de la evenimentele românilor din Roma, a încântat cu melodiile sale și a ridicat sala la joc.

mancaruri romanest

Circa 50 de români au umplut localul ”Music & Friends”, un pub care aparține asociației cu același nume, de data aceasta italian.

Prezenți la eveniment și italieni, reprezentanți ai primăriei din Marino, dar și o echipă a TG Lazio care a imortalizat momentul pe care-l vor transmite înainte de Ziua Națională a României.

Finalul a fost cel cunoscut, cu mâncăruri tradiționale (salate, mici, sarmale, brânzeturi, vin și pălincă din Ardeal) frumos prezentate și oferite de asociația organizatoare. Distracția a fost pe măsură, așa cum numai românii știu să o facă și să implice și prietenii italieni.

foto și text: Cristi Merchea

marino steluta floristean marino spectatori marino solista marino sala marino fete costume populare marino dansuri marino bucatar marino tg lazio